Zöldfűszeres sült batáta
Elkészítése: az édesburgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. Pici olajjal és zöldfűszerekkel, ízlés szerint akár borssal, chili paprikával fűszerezzük és forró sütőben (180-200Cfok) 20 perc alatt készre sütjük.
Bacon köntösbe csomagolt bébi batáta
Elkészítése: 15-20 db bébi batátát meghámozunk, ha nincs a nagyobból elég 2 darab is, ezeket vágjuk gerezdekre. Baconbe göngyölve 20-25 perc a forró sütőben és kész is.
Rakott édesburgonya
Elkészítése: a hagyományos rakott burgonyához hasonlóan a vékony szeletekre vágott édesburgonyát soronként összerakjuk kolbásszal, szeletelt keménytojással. A tetejére a végén tejfölt, sajtot is tehetünk. Kb. 1 óra a sütési idő.
Póréhagymás batáta krémleves
Elkészítése: kb. 1,5 liter vízben odateszünk főni 2 közepes batátát felkockázva és két szál póréhagymát felszeletelve. Ízlés szerint tehetünk bele leveskockát, vagy fűszerezzük. Ha a batáta megpuhult, akkor botmixerrel összetörjük.
Mozzarellás, baconos batátatorony
Elkészítése: A batátát és a mozzarellát felkarikázzuk. A batátát enyhén fűszerezzük ízlés szerint, majd váltogatva fogpiszkálóval rögzítve elkészítjük a kis tornyokat. Fólia alatt érdemes sütni, mert a bacon a tetején megkapódik. Ne sajnáljuk belőle a mozzarellát, nagyon finom sajtszószt kapunk a sütőtál alján a sütés végére. Kb. 30 perc alatt sül készre a forró sütőben.
Őszi batáta tál
Elkészítése: 2 nagyobb fehér és 2 nagyobb sárgahúsú batátát meghámozunk, vékonyan felszeleteljük. Enyhén fűszerezzük, pici olajjal meglocsoljuk. A batátakarikákat felváltva, csigavonalban elrendezzük egy kerek sütőtálban. Egy közepes fej lila hagymát félbevágunk, felszeleteljük, majd a batátaszeletek közé tesszük. A tetejét megszórjuk az apróra vágott kimaradt lilahagymával és kockázott baconnal. Fólia alatt kb. 30-35 percig sütjük forró sütőben.
Ha tetszettek a receptek, oszd meg ismerőseiddel is!